Щорічно 20 жовтня світ відзначає Міжнародний День кухаря. Це свято тих, хто перетворює звичайні інгредієнти на справжні твори мистецтва. Святкування цього дня нагадує нам про важливість кулінарного мистецтва у повсякденному житті. Кухарі не лише задовольняють наші смакові потреби, але й своєю майстерністю надихають тих, хто прагне готувати самостійно.
У Обласній бібліотеці для дітей та юнацтва вже 5 років діє студіо-кухня «Смаколик».
Тут читайлики не лише готують справжні страви та десерти, печуть хліб, а й беруть участь у проєктах, зокрема й таких як :
- «Гайда на кухню!», який діє у межах ініціативи Першої леді України Олени Зеленської щодо запровадження в Україні нових підходів до організації харчування в закладах освіти;
- благодійний проєкт «Підвал», що реалізується за сприяння Європейського Союзу;
- конкурс “Книжковірш” від творчої команди журналу “Джміль“.
- інтерактивна бібліокухня у «Школі Супергероїв» на базі дитячої лікарні імені В. Й. Башека.
Міжнародний День кухарів – це унікальна можливість висловити подяку усім кухарям, чиї творчі зусилля роблять наш світ смачнішим та яскравішим.
Нагадаємо, що міжнародну дату було засновано 2004 року Всесвітньою асоціацією спільнот шеф-кухарів.