Бути українцем – це відчувати глибокий зв’язок зі своєю Вітчизною, пишатися її унікальністю.
І справді, нам є чим пишатися! Ми захоплюємося мелодійністю української мови, бережемо давні традиції і мудрість поколінь, цінуємо багату культурну спадщину, що дісталася нам у спадок, з гордістю згадуємо славетні сторінки історії.
Не меншою славою овіяна й незрівнянна українська кухня. Ароматний борщ, ніжне сало, запашні пампушки з часником, ситні вареники, духмяна домашня ковбаска, соковиті голубці, прохолодний узвар… І це лише крихітна частина безмежного розмаїття українських страв, кожна з яких має свою неповторну історію і смак.
На тематичну інформинку до бібліотеки завітали допитливі читачі, щоб глибше пізнати секрети кулінарії, дізнатися про традиційні українські страви та, можливо, відшукати на сторінках книг апетитний рецепт улюбленої випічки.
Бібліотекарі з любов’ю підготували добірку різноманітних видань, що яскраво ілюструють багатство української кулінарної спадщини. Проте, цього разу інформинка вийшла за межі знайомства лише з українською кухнею. Бібліотекарі запропонували читачам і захопливу подорож до сонячної Італії, відкриваючи для них тисячі різноманітних наїдків, вишуканих напоїв, ароматних приправ.
Інформинка стала не просто розмовою про їжу. Це була розмова про самобутність нашої країни, її багату культуру, відкритість до світу. Зустріч дала можливість присутнім відчути гордість за своє коріння та розширити свої гастрономічні горизонти.