Творча зустріч «Таємниці письменницьких шухляд»

У Всесвітній день письменника до Житомирського обласного літературного музею разом із своїми вчителями завітали учні другого класу, ліцею №17.

Працівники музею провели цікаву екскурсію та творчу зустріч «Таємниці письменницьких шухляд» із письменником Сергієм Храпчуком, літературною редакторкою його книг Людмилою Суворовою і художницею-ілюстраторкою Тетяною Данилевич.

Дітям були презентовані книги, які, за словами автора, написані для них з любов’ю, тому й вийшли веселі та іронічні. Спостереження за власними дітьми дали можливість Сергію Храпчуку створити узагальнений образ сучасних дівчаток і хлопчиків, з їхніми інтересами, талантами, а іноді – з лінощами та забаганками.

Пані Тетяна поділилась з учасниками заходу власним досвідом роботи ілюстратором та розповіла про проєкт «Віршограй» з Сергієм Храпчуком і Людмилою Суворовою, що діє в бібліотеці.

Діти дізнались і про творчість професійної художниці, членкині Союзу художників України Олени Славової, яка зробила до віршів автора серію комедійно-сатиричних ілюстрацій і розмальовок. У книжках письменника вони випромінюють світло, піднімають настрій, дають можливість зануритися у світ барв, запрошують до читання з друзями.

Юні відвідувачі музею  спробували малювати в імпровізованій майстерні «Є ідея!».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *