Слово і образ

«Слово і образ»,- саме таку назву мав вечір пам’яті, присвячений творчості Галини Іванівни Бовкун, нашої землячки, самобутньої поетеси, авторки багатьох художніх творів у різних техніках і жанрах.

Вона була художницею за покликанням та фахом, а поетесою за станом душі. Всього, що було створене художницею за життя, не перелічити – акварелі, великі олійні полотна, малюнки олівцем, вироби з пластику, пап’є-маше, гобелени, тарелі, писанки тощо.

Про поетичний доробок Галини Бовкун розповів її син – журналіст і краєзнавець Сергій Бовкун. Він зачитував вірші зі збірок поетеси та книги «Парк (Поетична Антологія Рідного Краю) Шодуара».

Поетичним струмочком звучали поезії у виконанні бібліотекарів.

Вірші вона писала так само легко, як і створювалися картини – на одному диханні.

Під час відеопрезентації учасники заходу змогли познайомитися з чотирма альбомами репродукцій художніх робіт Галини Бовкун, що були видані рідними.

Бібліотекар Світлана Шелещук та її колеги з ДНЗ «Центр сфери обслуговування м. Житомира», де сімнадцять років працювала героїня зустрічі, поділилися спогадами про роки співпраці та радість спілкування з педагогом та подругою, яка для кожного знаходила добре слово.

Про співпрацю Галини Бовкун із дуетом «Червоне та Чорне» учасники заходу дізнались від Валентини Теплої.

Всі разом отримали насолоду, переглянувши пісенний відеокліп.

Завершився вечір пам’яті піснею з репертуару дуету «Червоне та Чорне» – «Все буде добре», слова якої написала Галина Іванівна Бовкун.

Окрасою заходу стали і фортепіанні композиції у виконанні Тетяни Свириденко, студентки Житомирського державного університету імені Івана Франка.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *