Всеукраїнський науково-практичний круглий стіл «Ментальне здоров’я дітей: об’єднані спільними зусиллями»

У рамках реалізації Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?», створеної за ініціативи першої леді Олени Зеленської в Національній бібліотеці України для дітей спільно з Університетом Григорія Сковороди в Переяславі, Благодійним фондом «Здорове дитинство без меж» за підтримки Міністерства культури та інформаційної політики України 19 квітня відбувся Всеукраїнський науково-практичний круглий стіл «Ментальне здоров’я дітей: об’єднані спільними зусиллями».

Під час тематичної панелі «Казкотерапія — дієвий спосіб для відновлення та збереження психічного здоров’я дітей» роботу бібліотеки з цього питання представляла Тетяна Данилевич, завідувачка відділу соціокультурної діяльності та естетичного виховання дітей.

Свій виступ пані Тетяна розпочала зі слів Руслани Мороз, кандидатки психологічних наук, психотерапевтки: «Дитинство не можна ставити на паузу – воно відбувається тут і зараз, під час війни. Загалом діти не вміють бути нещасними – здорова дитяча психіка завжди робитиме вибір на користь радості. Завдання дорослих – створити для цього відповідні умови».

Пані Тетяна поділилася унікальним досвідом роботи бібліотеки з казкотерапії, що напрацьовувався протягом п’яти років за авторською програмою «Крапка, що вийшла на прогулянку», а сьогодні реалізується в межах бібліотечного проєкту з ментального здоров’я «Дружня долонька».

Anna Bohaichuk
Author: Anna Bohaichuk

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *