Міжнародний вишитий рушник єднання «Цвіт вишиванки»

Сьогодні працівники #твоєї_бібліотеки долучилися до церемонії передачі вишитого рушника єднання «Цвіт Вишиванки» від майстринь Житомирщини до міста Києва.

Проєкту Міжнародний рушник – єднання «Цвіт вишиванки» стартував ще у 2013 році в Тернополі.

Нині на рушнику вже вишиті орнаменти з Тернопільщини, Івано-Франківщини, Канади, Польщі, Німеччини, Черкащини, Полтавщини, Січеславщини (Дніпропетровщина), Італії, Великобританії, Австрії, Латвії, Литви, Естонії, Львівщини, Криму, Волині, Рівненщини, Хмельниччини, Буковини, з останнім вишиванням, що відбулося на Вінниччині.

04 жовтня 2023 року Міжнародний рушник-єднання «Цвіт вишиванки» прибув з Вінниччини на Житомирщину, де його урочисто передали заслуженим майстриням народної творчості України Оксані Дедюль та Ніні Бондар. Над проєктом візерунка спільно працювали вишивальниці Житомирського обласного центру народної творчості та Житомирського обласного краєзнавчого музею. На полотні довжиною 12,5 метрів зображений орнамент Житомирського Полісся «в козака».

За завершенням проєкту на рушнику буде представлено орнаменти з 24 областей України, АР Криму, міста Києва, а також 26 узорів з країн, де компактно проживає українська діаспора.

Anna Bohaichuk
Author: Anna Bohaichuk

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *