Дбай про своє здоров’я – онлайн-зустріч у твоїй бібліотеці

В межах Всеукраїнської програми ментального здоров’я “Як ти?”, ініційованої Першою леді Оленою Зеленською, до Європейського тижня тестування на гепатити та ВІЛ-інфекції в бібліотеці пройшла онлайн-зустріч “Дбай про своє здоров’я” спільно з Житомирським інформаційно-аналітичним центром медичної статистики.

Відповідно до резолюції ООН, щодо Цілей сталого розвитку країн світу, ухвалених на період від 2015 до 2030 року, зокрема третьої цілі, спрямованої на міцне здоров’я та благополуччя людства, з метою підвищення обізнаності громадськості про симптоми, методи діагностики, скринінгу, профілактики та лікування гепатитів, особливо групи В і С, а також пов’язаних з ними захворювань, охоплення населення вакцинацією проти гепатиту В та її інтеграцію в національні програми імунізації було проведено захід.

Спікер зустрічі Оксана Кравчук, лікар-інфекціоніст дитячий комунального неприбуткового підприємства «Житомирська обласна дитяча клінічна лікарня» Житомирської обласної ради зупинилася на таких питаннях: Що таке вірусний гепатит? Які є види вірусних гепатитів і чим вони відрізняються? Чим небезпечне це захворювання? Як можна заразитися вірусним гепатитом? Які симптоми вказують на наявність цієї хвороби? Що потрібно робити, куди звертатись, якщо людина підозрює у себе вірусний гепатит? Чи можна вилікуватись від вірусного гепатиту? Як запобігти інфікуванню гепатитом? Як захистити себе від цього захворювання?

Проблема вірусних гепатитів є дійсно важливою та складною для вирішення. І лише спільними зусиллями, скерованими, перш за все, на профілактику і раннє виявлення інфекції, ми зможемо зупинити цю страшну недугу.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *