Пішов з життя Дмитро Павличко

29 січня 2023 року пішов з життя український поет-шістдесятник, перекладач, визначний громадсько-політичний діяч, лауреат Шевченківської премії та багатьох державних нагород Дмитро Павличко.

Дмитро Павличко – автор тексту найвідомішої української пісні “Два кольори”, перекладач світових сонетів, поет-трибун Незалежності. Червоне й чорне (“червоний – то любов, а чорний – то журба”), радість і смуток перепліталися і у вірші, і в особистій біографії поета.

На початку шістдесятих поет написав дитячі вірші – з ними виросли вже кілька поколінь, і кіт Мартин, який “мишей не їсть, а за рибою аж плаче”, став улюбленцем багатьох маленьких читачів. А Золоторогий олень із однойменної казки ходить, звичайно ж, тими самими гірськими карпатськими стежками біля Стопчатова, якими у дитинстві мандрував поет.

Обласна бібліотека для дітей та юнацтва у фондах теж має поетичні збірки автора, які чекають на свого читача. Запрошуємо до затишних читань, адже пам‘ять про автора живе доти, доки шириться світами його слово.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *