Щедрували з друзями в бібліотеці

У Житомирській обласній бібліотеці для дітей та юнацтва відбулася літературно-мистецька зустріч “Щедруємо з друзями”. Яскраве святкове дійство об’єднало в затишній залі відомих поетів, музикантів, співаків. Гості виконували улюблені щедрівки і власні твори.

Своє мистецтво присутнім дарували самобутні виконавці Дмитро Гончарук, Аліна Сіренко, Маргарита Кондратюк. Власна поезія прозвучала у виконанні доброго друга бібліотеки – поетеси, педагога, майстрині народної творчості Світлани Вітер. Як завжди, бажаним було і читання поезії Олегом Антонюком.

Мелодію колядки “Добрий вечір тобі, пане Господарю” підготував учень 6 класу ліцею №6 Павло Дерманчук.

Родзинкою свята стало виконання автентичних щедрівок Зразковим фольклорним гуртом “Джерельце” під керівництвом Ангеліни Нестерової.

Приємним сюрпризом для глядачів став виступ автора та виконавця Юрія Іванця. Він також закликав присутніх шанувати і зберігати наші традиції, нашу історію, нашу землю, за яку віддають свої життя сьогодні наші захисники.

Про традиції щедрування, історію всесвітньо відомої української композиції “Щедрик” присутнім розповіла ведуча заходу Євгенія Юрченко. Свято в бібліотеці завершилося спільним виконанням щедрівки.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *