Ніколи знову? Нацизм тоді і зараз

Друга світова війна – це глобальний військовий конфлікт та причина найбільших трагедій XX століття. Воєнні дії розгорталися на територіях Європи, Азії, Африки та Австралії, а також на просторах морів та океанів. Учасниками війни стало понад 60 незалежних держав із 73-х існуючих на той момент. Із 40 країн було мобілізовано 110 мільйонів осіб, половина з яких загинула на полі бою. Зруйновано тисячі міст і сіл, знищено безліч визначних історичних пам’яток культури.

Щороку 8 травня ми відзначали День пам’яті та примирення. Згадували злочини нацистської Німеччини та говорили «ніколи знову». Але, на жаль, для українців те «знову» все ж настало. Сьогодні війна – це не історія, це жорстока реальність, яку нам доводиться переживати з дня у день. Тепер ми будемо згадувати жертв не лише нацизму, але й рашизму. Українці зробили великий внесок у перемогу в 1945 році. Зовсім скоро ми переможемо і російську орду!

У Молодіжному просторі «Ідея-клуб» ви можете переглянути виставку-інсталяцію «Ніколи знову? Нацизм тоді і зараз». Ви побачите основні подібності нацистської Німеччини та російської федерації, а також зможете почитати книги про Другу Світову та про російсько-українську війну.

Editor
Author: Editor

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *