Візьми участь у бібліотечному проєкті «Бібліотеки насіння»

Доки тривають карантинні обмеження, бібліотекарі не гають часу і створюють для вас, наших читачів, нові цікавинки.

Саме така цікавинка – насіннєвий куточок, з’явилась нещодавно у Житомирський бібліотеці для дітей. Ще у липні цього року розпочалась наша участь у національному проєкті «Бібліотеки насіння».

Зовсім нещодавно, українські бібліотеки почали переймати досвід американських і норвезьких, та організовувати при своїх фондах насіннєві бібліотеки. Ініціаторами та натхненниками бібліотекарів є Рух «Зелені бібліотеки» в Україні спільно з Насіннєва скарбниця України.

Як працює насіннєва бібліотека? Деякі насіннєві бібліотеки просто дарують насіння, а інші видають насіння «в позику» і чекають від учасників, що ті виростять рослину до зрілості та повернуть насіння бібліотеці. Також бібліотека може влаштовувати заходи з обміну насінням, коли відвідувачі збираються та обмінюються насінням та досвідом з його вирощування.

Ми сподіваємось, що ця ініціатива знайде відгук у серцях наших відвідувачів і запрошуємо наших читачів долучатися до проєкту.

Якщо зацікавились, зареєструйтесь на сайті та напишіть нам про це.

 

2 thoughts on “Візьми участь у бібліотечному проєкті «Бібліотеки насіння»

  1. вікторія says:

    місто Старобільськ Луганської області. Старобільська дитячо-юнацька бібліотека. Як долучитися до вашого проєкту. Що для цього потрібно.

  2. Оксана says:

    Доброго дня! У нашій бібліотеці ми розпочали таку послугу створили куточок, зібрали насіння (поки більша частина, то квіти). Підскажіть, будь ласка як зарєєструватись, щоб бібліотека набула статусу “насіннева”?

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *